Jelenlegi hely

Munkánkról

 

A segítésen olyan professzionális kapcsolatot értünk, ahol önt biztonságos körülmények között a saját megoldásaihoz segítjük.

Az önfeltárás különböző eszközeit használva közelebb kerülhet valódi önmagához, érzéseihez, szükségleteihez, céljaihoz, értékeihez. Tisztábban láthatja élethelyzetét, ehhez új szempontokat kaphat. Segítjük erőforrásainak feltárását, az akadályok leküzdését. Kérdéseivel kapcsolatban információt adunk és speciális készségeket is elsajátíthat.

 

Ez a munka egyéni beszélgetések vagy csoportos foglalkozások sorozata, de az sem ritka, hogy egy egyszeri találkozás is megfelelő impulzust ad a kívánt fejlődési irányhoz.

Létezik pár és családterápia, ahol a kapcsolati rendszerrel, kapcsolati problémákkal foglalkozunk. Előfordul, hogy a gyermeknek külön is szüksége van segítségre.

 

Egy ilyen segítő beszélgetés időtartama kb.50-60 perc, pár és család esetén 1.5/ 2 óra is lehet.

A találkozások gyakoriságát és számát az ön szükségletei és lehetőségei szabják meg. Erről a kérdésről az első alkalommal mindenképp beszélnek majd.

 

 

Érdemes segítséget kérni, ha:

Ideges tünetei vannak- szorongás, pánik rohamok, fóbiák (fél pl. az utazástól). Hangulata gyakran rossz, kedvetlen, depressziós.

Olyan testi tünetek, betegségek, amelyek hátterében lelki okok állnak (elsődleges mindig az orvosi kivizsgálás!).

Krízis helyzetek- hozzátartozó halála, súlyos betegsége, nehéz döntés helyzetek, egyéb nehezen feldolgozható veszteségek.

Kapcsolati problémák- a párkapcsolat zavarai-konfliktusok, kommunikációs zavar, szexuális problémák. Válási gondolatok, válás gyerekkel.  Szülő-gyerek kapcsolat nehézségei, nevelési problémák

Gyerekeknél viselkedési problémák, bepisilés, bekakilás, rossz alvási szokások, indulatos viselkedés, teljesítmény zavarok az iskolában

Speciális élethelyzet a várandósság és nehézségei… Csecsemő-anya kapcsolat segítése pl. nem szopik, nem alszik a baba…

 

TERRA PSZICHOTERÁPIÁS MŰHELY és RENDELŐ
Debrecen, Iparkamara u 4. III/14

   

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer